dinsdag 21 mei 2013


Dinsdag 21 mei

Het is 21u en het lijkt stil te zijn op de kamers. De kinderen van Het Klimtouw en De Toverberg zijn dan ook moe van deze eerste dag aan zee. De dag begon grijs en grauw en dat was zo voor de rest van de dag, maar al bij al zijn we wel droog gebleven vandaag.

Vanmorgen namen we afscheid van onze lieve ouders, broers, zussen en vriendjes en na een vlotte busrit naar Leuven, maakten de 2 klassen kennis met elkaar in het Leuvense station. Hierna wachtten we op onze trein, die met 8 minuten vertraging aankwam, maar de treinrit zelf maakte dit helemaal goed. Op de trein deelde juf Veerle scoebidoes uit. Niet iedereen kon er even goed mee overweg maar gelukkig hadden we een zeer behulpzame conducteur die even tijd maakte om scoebidoes te maken!

Rond half 1 kwamen we moe aan in Oostende. In caf├ę L’Improviste werden de boterhammetjes met smaak opgegeten. Daarna volgde een leuke en leerrijke uitstap naar het Noordzeeaquarium. De kinderen keken hun ogen uit bij al die mooie en vreemde vissen en dieren uit onze zee.

We vervolgden de tocht met een wandeling door Oostende en kwamen toen uit bij het schoolschip de Mercator. Bakboord en stuurboord zijn nu vlotjes gekend! De tramrit naar Nieuwpoort verliep ook goed, we hadden genoeg plaats om te zitten en de plaatsen werden ook beleefd afgestaan aan andere passagiers.

Iedereen was heel erg blij om eindelijk de hotelkamers te zien en de bedden op te maken. Na de kamers te hebben geïnstalleerd, wachtte ons een lekker warm avondmaal: kipfilet met appelmoes en kroketjes.

En dan was het tijd om kaartjes naar huis te schrijven, in ons dagboekje te werken en … stilletjes aan bed in. Tot morgen!

 

   

1 opmerking:

  1. Dat klinkt allemaal heel erg leuk daar!
    Veel plezier, hopelijk werkt het weer ook een beetje mee en kunnen jullie veel leuke dingen doen.
    Veel groetjes voor alle kindjes en de juffen van juf Cindy

    BeantwoordenVerwijderen