woensdag 22 mei 2013


Woensdag, 22 mei 2013

 

Om 8 u. was het opstaan gepland.  De meeste kinderen stonden al helemaal aangekleed toen de deuren opengingen.  Eén kamer had nog lang nagepraat en geraakte dus moeilijker wakker. 

Juf Jordis nam de ochtendgymnastiek voor haar rekening. Op een aangenaam melodietje  deed iedereen flink mee.

Als ontbijt kregen we bruin en wit brood met choco, confituur, …  We moesten voldoende eten om het tripje naar Westende aan te kunnen.  Het overzetbootje was voor velen een enige ervaring.  Dan kon de tocht naar Westende onder een aangenaam zonnetje (met wel wat wind) beginnen.  Schelpen rapen, en veel kapsels van  inktvissen werden als schatten meegesleurd.  Moe kwamen we aan  in Westende, waar er maar één kind het zag zitten om ook te voet weer te keren !  De tram bracht ons op een tiental minuten terug naar Nieuwpoort Bad, op een tocht waar we net anderhalf uur over hadden gestapt.

 

Net op tijd om aan tafel te gaan : bloemkoolsoep, vleesbrood met mosterdsaus, groentemix en aardappelen en als dessertje een appel.

Nadien even “platte rust” om daarna onze ogen goed te gebruiken om de fotozoektocht tot een goed einde te brengen.  Tijdens de zoektocht moesten we vlaggen, terrassen, … tellen en zijn we te weten gekomen dat Sint-Bernard de patroonheilige is van Nieuwpoort Bad.  En als beloning een overheerlijk ijsje van bij St. Catherine. Heerlijk !

 

Verscholen achter de strandcabines zijn we dan een zo echt mogelijk zandkasteel gaan maken.  Er werd zeewier, schelpen, plastic buizen, … aangehaald om alles wat op te vrolijken.

 

En dan het langverwachte sportmoment : mini-golf, zwemmen, omnisport.  Het zwemmen was supertof ! Een heel zwembad met grote glijbaan voor ons alleen.  Via een doorschuifsysteem volgde er daarna nog tennis en basket en mini-golf.  Raar dat je daar zo weinig mogelijk punten moet scoren.

Na deze sportnamiddag hadden we allemaal heel veel honger.  Zeven boterhammen met hespenworst, vleessalade , salami of kaas  was voor sommigen geen probleem !

 

Na een goede 1O km op onze stappenteller vandaag zijn we nadien maar afgezakt naar onze kamers om nog wat in  ons dagboekje te schrijven en te douchen.

 

We denken en hopen dat “ Slaapvaak” sneller zijn werk zal doen, want morgen moeten weer wat vroeger op.

 

Groetjes vanuit Nieuwpoort, de juffen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten