dinsdag 14 mei 2019

Verslag dinsdag, 14 mei 2019


Dinsdag 14 mei 2019

Het is 21.30u en het lijkt stil te zijn op de kamers. De kinderen van Het Klimtouw en De Toverberg zijn dan ook moe van deze eerste dag aan zee. Het weer stond ook de hele dag  aan onze zijde.

Vanmorgen namen we afscheid van onze lieve ouders, broers, zussen en vriendjes.  Nadat we vanmorgen vernomen dat er geen treinen over Brussel reden, hebben we onze plannen gewijzigd en bracht de buschauffeur ons naar Mechelen.  Het was even spannend, want ook daar waren veel vertragingen of treinen die niet reden. Om kwart over 10 vertrok er dan toch eentje naar Gent. We konden daar vlot overstappen naar Oostende.  We kwamen nog rond hetzelfde uur aan als normaal.

In caf├ę Montgomery  op het terras werden de boterhammetjes met smaak opgegeten. Daarna volgde een leuke en leerrijke uitstap naar het Noordzeeaquarium. De kinderen keken hun ogen uit bij al die mooie en vreemde vissen en dieren uit onze zee.
We vervolgden de tocht met een wandeling door Oostende en kwamen toen uit bij het schip Amandine. Bakboord en stuurboord zijn nu vlotjes gekend! De tramrit naar Nieuwpoort verliep ook goed.   Het was druk op de tram maar er werden plaatsen  beleefd afgestaan aan andere passagiers.  Sommigen maakten ook een gezellig praatje met enkele oudere mensen.

Iedereen was heel erg blij om eindelijk de hotelkamers te zien en de bedden op te maken. Een hoeslaken vonden  velen een overbodige luxe.
Na de kamers te hebben geïnstalleerd, wachtte ons een lekker , warm avondmaal: kervelsoep, kroketjes, erwten en wortelen en kip en als dessert heerlijk, verse ananas.
We zijn even op de pier gaan uitwaaien alvorens onze kaartjes te schrijven. Velen hebben ook al post gekregen !
Tot morgen, groetjes, de juffen

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten