vrijdag 17 mei 2019

Zeeklas : verslag vrijdag, 17 mei 2019


Verslag : vrijdag 17 mei 2019

Het was nog heel stil om 7 uur vanmorgen.  Sommigen waren nog diep in dromenland. Kwam het door de bewolkte lucht of door de vermoeidheid ?  Of een combinatie van beide ? Toch moesten we eruit om onze valiezen in te pakken.  Er waren ijverige leerlingen die eerst begonnen te pakken en dan pas beseften dat ze hun pyjama nog aanhadden.  Anderen zouden hun hoeslaken in Nieuwpoort gelaten hebben.  Alle spullen geraakten uit de kamers.  Er kan misschien wel één of ander kledingstuk van iemand anders in je valies verzeild geraakt zijn. Breng het dan volgende week maar mee naar school.

Na deze zware arbeid mochten we aan de ontbijttafel.  Daar viel de choco nog steeds het meest in de smaak.
Daarna trokken we onze laarzen aan om aan onze natuurwandeling te starten.  De bus die ons straks tot in Nederokkerzeel zal brengen, bracht ons tot de IJzermonding.
Onze gidsen deden het prachtig . Wij hadden een gids met de naam Luk, een gepensioneerd brandweerman, die veel wist te vertellen over de dieren en planten.  We bekeken krabben van naderbij .  De bergeend met witte veren viel ook op in het landschap.   We leerden ook het verschil tussen schorren en slikken.   Zeekraal hebben we ook mogen proeven en het viel in de smaak. En als kers op de taart zagen we 3 zeehondjes zwemmen !
  
Om 12u. keerden we terug naar het hotel voor de laatste broodmaaltijd met kaas of vlees.
Er was ook soep en als dessert : vanillepudding.
Daarna terug op de bus richting binnenland.  Iets langer dan 2uur hebben we over de busrit gedaan.  Moe maar met een berg toffe herinneringen en nieuwe vrienden keerden we terug.
  Een goed badje en snel in bed zal iedereen deugd doen.  Tot dinsdag, groetjes, juf Veerle

P.S. Vergeet niet dat het maandag geen school is !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten