woensdag 15 mei 2019

Verslag zeeklas : woensdag, 15 mei 2019


Woensdag, 15 mei 2019

Om half was het opstaan gepland.  De meeste kinderen stonden al helemaal aangekleed toen de deuren opengingen. 

Als ontbijt kregen we bruin en wit brood met choco, confituur, kaas, hesp. Het was zelfs de eerste maal dat er cornflakes op het menu stond.  We moesten voldoende eten om het tripje naar Diksmuide aan te kunnen. 
We namen even de tram tot aan Nieuwpoort Stad. Daar de bus op naar Diksmuide. Dit verliep allemaal heel vlot.

Ze konden al snel de IJzertoren terugvinden in het vlakke landschap.  Een heel fijne gids, Mark, kon ons heel stil krijgen met verhalen en gebeurtenissen uit Wereldoorlog I.  De gids was ook heel fier op de kinderen omdat ze zo goed meewerkten.
We gingen zelfs tot helemaal boven op de IJzertoren (84m) ! Eerst met de lift en het laatste stukje met de trap ! We kregen een mooi en ver uitzicht als beloning ! En zo’n zonnig weer hadden de juffen nog nooit meegemaakt bovenop de IJzertoren.

Dan naar Het Buitenbeentje stappen.   Daar smeerden de juffen boterhammen voor iedereen. Er werd erg gesmuld tot alle 7 broden op waren met hartig of zoet beleg.
Daarna bracht hetzelfde gezellige bootje ons naar de Dodengangen.  We leerden over de loopgravenoorlog en leerden over de bron en de monding van een rivier.
Toen kwam voor velen het leukste van de dag : een tochtje langs de IJzer met de billenkar.   We voelen het alvast nog in onze kuiten.

Om kwart over 4 namen we dan weer de bus richting Nieuwpoort.  Op de tram kwamen we zelfs kinderen uit Steenokkerzeel tegen.

Terug in het hotel kregen we lekkere tomatensoep, spinaziepuree met fishsticks en tartaarsaus en als dessert een stuk fruit !

En dan het langverwachte sportmoment : tennis, voetbal, mini-golf.    Raar dat je bij mini-golf zo weinig mogelijk punten moet scoren.


Na een goede 11 km op onze stappenteller vandaag zijn we nadien maar afgezakt naar onze kamers om nog wat in  ons dagboekje te schrijven en te douchen. Het ruikt hier op dit moment naar heerlijke douchezepen !

We denken en hopen dat “ Slaapvaak” sneller zijn werk zal doen.

Groetjes vanuit Nieuwpoort, de juffen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten