woensdag 10 mei 2017

Verslag zeeklas woensdag, 10 mei 2017Na een redelijk rustige nacht stonden we op om half 8 met een mooi ochtendzonnetje.  Een meisjeskamer van Berg stond om 5uur aan onze deur, helemaal aangekleed met pet en al op ! Gelukkig konden we hen nog even naar hun bed verwijzen.
Na een lekker ontbijt van boterhammen met kaas, salami, choco of confituur konden we de tram nemen naar Nieuwpoort Stad.  Van daaruit de lijnbus naar Diksmuide ! Ze konden al snel de IJzertoren terugvinden in het vlakke landschap.  Een heel fijne gids, Walter, kon ons heel stil krijgen met verhalen en gebeurtenissen uit Wereldoorlog I.  De gids was ook heel fier op de kinderen omdat ze zo goed meewerkten.
We gingen zelfs tot helemaal boven op de IJzertoren (84m) ! Eerst met de lift en het laatste stukje met de trap ! We kregen een mooi en ver uitzicht als beloning !
Dan naar Het Buitenbeentje stappen. Ze bracht ons met een bootje naar een mooi plekje naast de IJzer.  Daar smeerden de juffen boterhammen voor iedereen.
Daarna bracht hetzelfde gezellige bootje ons naar de Dodengangen.  We leerden over de loopgravenoorlog en leerden over de bron en de monding van een rivier.
Toen kwam voor velen het leukste van de dag : een tochtje langs de IJzer met de billenkar ! We voelen het alvast nog in onze kuiten.
Terug in het hotel kregen we lekkere tomatensoep, wortelpuree met fishsticks en tartaarsaus en als dessert een chocoladewafel !
Na het avondeten nog even sporten. Er was keuze uit mini-golf, petanquen, tennissen.
Na het douchen hopen we dat ze snel en goed zullen slapen ! Duim maar mee !
Het was alvast een stralende dag met  een heel toffe groep !
Zeegroetjes, de juffen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten